To løslatt etter drapssaken på Ammerud

Den 35 år gamle mannen ble funnet død i en koffert ved en boligblokk i drabantbyen Ammerud i Groruddalen fredag morgen. To menn ble pågrepet da politiet kom til stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Den 35 år gamle mannen ble funnet død i en koffert ved en boligblokk i drabantbyen Ammerud i Groruddalen fredag morgen. To menn ble pågrepet da politiet kom til stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To av de fem som ble pågrepne etter at en død mann ble funnet partert i en koffert på Ammerud, er nå løslatt. En av de fem har erkjent drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag kveld ble to av de fem løslatt og sjekket ut av saken, skriver NRK.

Dermed er tre personer, to menn og en kvinne, alle i 20-årene, fortsatt siktet for drap og medvirkning til drap. De tre vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

En av mennene har erkjent å ha utført drapet.

– Min klient har forklart seg i går og i dag. Han har erkjent at han har begått drapet. Jeg vil ikke kommentere noe utover det, sier hans forsvarer, advokat Unni Fries, til NRK lørdag kveld. Hun sier til VG at mannen samtykker til fengsling og ikke ønsker å møte i retten.

De to andre nekter straffskyld.

– Drept i en leilighet

Politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo-politiet sier politiet tror drapet fant sted i en leilighet en av de siktede disponerte. Hun vil ikke kommentere hvor leiligheten ligger eller om de er i nærheten av funnstedet på Ammerud.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er et viktig sted som det vil pågå undersøkelser i en god tid videre, sier hun til NRK.

Det var en tilfeldig forbipasserende som så to menn som dyttet en koffert og varslet politiet fredag morgen. Politiet mener de to da var i ferd med å frakte bort den drepte. De ble pågrepet kort tid etterpå.

Advokat Benedict de Vibe, som forsvarer en av de to mennene, sier til NTB at hans klient har forklart at han var til stede i leiligheten da 35-åringen ble drept, men at han ikke deltok i drapshandlingen.

– Han har vært med på å frakte bort en koffert, men han erkjenner ikke at han har deltatt i selve drapet, ei heller i parteringen, sier de Vibe. Ifølge advokaten opplyste hans klient til politiet lørdag hvem som var til stede i leiligheten og hvem som skal ha utført drapet.

Kjent fra før

Metlid opplyser at flere av de siktede er bekjente, og at det var relasjoner mellom den drepte og flere av de siktede, som er etnisk norske. Politiet arbeider med å finne ut hvem av dem som kjenner hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hun opplyser også at de to mennene som ble pågrepet først, samt kvinnen, er kjent av politiet fra før. Metlid sa til TV 2 at det er rus knyttet både til saken og noen av de involverte.

Avdøde ble obdusert lørdag. Av hensyn til etterforskningen vil politiet ikke si noe om hva den foreløpige obduksjonsrapporten forteller om dødsårsaken.