Meny

West Point får kvinnelig dekan

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): For første gang i West Points 216 år lange historie, ligger skolen an til å få sin første kvinnelige dekan.

President Barack Obama har nominert Cindy Webb, som selv er tidligere West Point-elev til stillingen, som har ansvar for den akademiske delen av utdannelsen på krigsskolen. Webb, som i dag leder skolens samfunnsfagsavdeling, må godkjennes av Senatet før hun kan tiltre som dekan.

– Dette er et historisk øyeblikk for forsvaret vårt, og jeg er glad West Point for første gang får en kvinne i denne stillingen, sier fungerende sekretær for hæren, Patrick Murphy.

Med jobben følger også et opprykk på den militære rangstiden, og Webb får graden brigader. Også den taktiske delen av krigsutdannelsen ledes av en kvinnelig brigader, Diana Holland, som er kommandant for kadettene ved skolen. Hun ble utnevnt i januar og var også den første kvinnen i sin jobb.

I fjor åpnet det amerikanske forsvaret for første gang for kvinner i alle kampfunksjoner i det amerikanske forsvaret, inkludert spesialstyrker.

West Points øverste leder er fortsatt en mann. Generalløytnant Robert L. Caslen er den foreløpig siste i en ubrutt rekke av menn siden skolen ble grunnlagt i 1801. (©NTB) (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus