Meny

Betydelig fare for snøskred flere steder i landet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB-Sol Sigurjonsdottir): Store mengder nedbør gjør at det er fare for flere snøskred i helgen. Meteorolog oppfordrer folk som ferdes i fjellet og bilister til å være forsiktige under vanskelige forhold.

Lørdag gikk det flere snøskred rundt om i landet. To personer er skadd etter at de ble tatt av et snøskred på Sognefjellet, og samtidig gikk det et snøskred ved Vangen i Jostedalen.

Lørdag kveld ble ytterligere en 54 år gammel svensk mann hentet med redningshelikopter etter et skred i Isfjorden i Møre og Romsdal. Mannen fikk førstehjelp på stedet, men livet sto ikke til å redde.

– Det er betydelig skredfare flere steder i landet. Blant annet i Jotunheimen og Hallingdal er det varslet faregrad tre for snøskred, som er nest høyeste nivå. Varsom.no melder om betydelig fare i fjellet på Nordvestlandet, i Nordland, Troms og Romsdal. Man skal være forsiktig med å bevege seg i terrenget her, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det har kommet mye nysnø enkelte steder, og det ligger snø på undersiden som er mer råtten. Da er det på sin plass å være forsiktig, fortsetter Jensen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel, og melder om mye nedbør i deler av Oppland og Hedmark i helgen. Det kan føre til vanskelige kjøreforhold på grunn av snø i fjellet og i andre høytliggende områder. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus