Airbus stiller seg bak flyforbud for Super Puma

Airbus Helicopters setter alle sine kommersielle flygninger med helikoptrene av samme modell som Super Puma-maskinen som styrtet utenfor Bergen fredag.
Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix
Airbus Helicopters setter alle sine kommersielle flygninger med helikoptrene av samme modell som Super Puma-maskinen som styrtet utenfor Bergen fredag. Foto: Edgar Su / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Paris (NTB-Reuters): Produsenten Airbus Helicopters stiller seg bak det midlertidige forbudet mot kommersielle flygninger med helikoptertypen som styrtet utenfor Bergen fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både i Norge og Storbritannia er helikoptermodellen, som har betegnelsen EC225LP og er kjent som Super Puma, satt på bakken.

Airbus Helicopters, som er en del av Airbus-gruppen, deltar i undersøkelsene som er innledet, og to tekniske eksperter er på vei til Norge for å hjelpe til i granskingen.

I den forbindelse arbeider Airbus med å innhente informasjon om bakgrunnen til helikopteret. Selskapet regner med at de foreløpige resultatene av undersøkelsene vil være klare i løpet av de nærmeste dagene.

«Foreløpig har vi ikke nok informasjon til å kunne si noe om årsaken til ulykken eller å koble den til tidligere hendelser. Under disse tragiske omstendighetene, og inntil disse opplysningene foreligger, slutter vi oss til avgjørelsen om å innstille all kommersiell trafikk med EC225LP», heter det i en uttalelse fra den franske flyfabrikanten. (©NTB)