Over 300 døde i hetebølge i India

Illustrasjonsfoto: Ajay Verma / Reuters / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Ajay Verma / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Patna (NTB-AP): Over 300 mennesker har mistet livet i en hetebølge i India i april. I noen områder er matlaging forbudt på dagtid, for å hindre branner som har krevd neste 80 liv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delstaten Bihar har forbudt matlaging mellom 9 om morgenen og 18 om kvelden. Tørke og varm vind har bidratt til at branner har spredd seg raskt og tatt livet av 79 mennesker. Ti barn og fem voksne mistet livet da en brann startet i forbindelse med en bønneseremoni forrige uke. Bruk av ild i religiøse ritualer er et annet brannforebyggende tiltak, sammen med forbud mot bråtebrenning.

– Vi kaller dette brannsesongen i Bihar. Kraftige vestlige vinder nører opp under branner som sprer seg raskt og forårsaker store ødeleggelser, forklarer en tjenestemann som arbeider med katastrofeforebygging.

Store deler av India lider under den mange uker lange hetebølgen og omfattende tørke som har rammet avlinger, tatt livet av husdyr og ført til at minst 330 millioner mennesker ikke har nok vann til å dekke sine daglige behov.

Denne måneden har minst 300 mennesker mistet livet av varmerelaterte problemer. 110 av dødsfallene har vært i Bihar, mens 137 har dødd i Telangana og ytterligere 45 i Andhra Pradesh. I den sistnevnte delstaten har temperaturen ligget rundt 44 grader siden starten av april. (©NTB)

Personvernpolicy