Johannes Paul II får sin egen musikal

Johannes Paul II var den første paven som besøkte Norge. Nå blir livet hans musikal. Arkivfoto: Knut Falch / NTB scanpix
Johannes Paul II var den første paven som besøkte Norge. Nå blir livet hans musikal. Arkivfoto: Knut Falch / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Warszawa (NTB-AFP): Den nye polske musikalen «Karol» er en hyllest til mannen som til slutt ble verdensberømt som pave Johannes Paul II.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere paven nøt enorm respekt og popularitet i hjemlandet Polen. Blant beundrerne er 35 år gamle Michal Kaczmarczyk, som har satt ord og toner til den musikalske hyllesten av Karol Wojtylas liv.

– Vi prøver å skape noe virkelig stort. Vi skal fortelle hele livshistorien hans, fra fødsel til død, sier Kaczmarczyk, som selv sto 15 timer i kø for å defilere forbi pavens kiste da kirkelederen døde i 2005.

Johannes Paul II var ikke bare den første ikke-italienske paven på fire århundrer. Han var også en forkjemper for menneskerettigheter og han ga styrke til mange av dem som levde bak Jernteppet. Mange regner ham som en bidragende faktor til kommunistregimenes fall i Øst-Europa.

Etter planen får «Karol» premiere til nest år, og kan fort bli en hit i et land der rundt 90 prosent er katolikker. 500 billetter skal allerede være solgt.

En rekke skuespillere skal gestalte rollen som Karol Wojtyla / Johannes Paul II, men et par barne- og ungdomsutgaver av mannen som for to år siden ble gjort til katolsk helgen, er fortsatt ubesatt. (©NTB) (©NTB)

Personvernpolicy