Meny

Facebook-aksjonær saksøker selskapet

Illustrasjonsfoto: Dado Ruvic / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Facebook-aksjonær har levert inn et gruppesøksmål for å stanse selskapets planer om å utstede en ny aksjeklasse.

Saksøkeren mener planene om å utstede såkalte C-aksjer er en urettferdig avtale som er inngått for å befeste gründer Mark Zuckerbergs kontroll over Facebook.

Etter at det ble kjent at 31 år gamle Zuckerberg planlegger å legge 99 prosent av sine Facebook-aksjer inn i et filantropisk prosjekt, kunngjorde selskapet denne uken at de vil utstede to såkalte C-aksjer for hver utestående A- og B-aksje. Den nye aksjen skal børsnoteres, men gir ingen stemmerett.

I søksmålet, som ble levert inn i Delaware, står det at en styrekomité ikke har stått på nok for å få noe i verdi fra Zuckerberg i bytte mot at han får mer kontroll over selskapet.

– Zuckerberg ønsker å beholde makten, samtidig som han kvitter seg med store mengder av aksjene sine og tjener milliarder. Utstedelsen av C-aksjer vil i praksis gi ham milliarder av dollar uten at han betaler noe for det, heter det i søksmålet.

Facebooks representanter var ikke tilgjengelige for å kommentere søksmålet. Google inngikk i 2013 et forlik for å kunne gjennomføre en lignende plan.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus