Meny

Strid rundt Australias første kjernefysiske avfallsplass

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney (NTB-DPA): En avsidesliggende kvegstasjon i South Australia kan bli Australias første kjernefysiske avfallsplass, til tross for protester fra lokale aboriginer, ifølge australske medier.

Stasjonen der anlegget er planlagt heter Barndioota og ligger nær Flinders-fjellkjeden, 400 kilometer nord for Adelaide.

– Hvis de går videre med dette, blir det en beslutning tatt bak ryggen på de tradisjonelle eierne av landet, sier stammeleder Enice March. Folket hennes er imot avfallsplassen i frykt for at den skal forstyrre naturen og de kulturelle skattene i området.

Stasjonen er eid av Det liberale partiets delstatspresident Grant Chapman.

Det kjernefysiske avfallet skal begraves i en bunker som vil ta opp en kvadratkilometer.

– Det er viktig å huske at dette anlegget kun vil settes opp om det har bred støtte i det lokale samfunnet og møter Australias strenge standarder for miljø- og strålevern, sier ressursminister Josh Frydenberg til avisen The Advertiser. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus