Regjeringsfall på vårmåling

Frp-ledelsen må tåle en markant nedgang på Dagens Næringslivs partibarometer for april. Her ledelsen ved generalsekretær Finn Egil Holm, partileder Siv Jensen, nestleder Ketil Solvik-Olsen og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Frp-ledelsen må tåle en markant nedgang på Dagens Næringslivs partibarometer for april. Her ledelsen ved generalsekretær Finn Egil Holm, partileder Siv Jensen, nestleder Ketil Solvik-Olsen og parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Både Høyre og Fremskrittspartiet faller markant på Dagens Næringslivs partibarometer for april. Sammen med støttepartiene beholder imidlertid regjeringen flertallet så vidt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre faller 0,8 prosentpoeng til 23,5 prosent på partibarometeret som Sentio Research har laget for avisen.

Frp faller imidlertid klart dypest av alle partiene på Stortinget, med hele 2,9 prosentpoeng til en oppslutning på skarve 14,7 prosent.

– Vi er selvsagt ikke fornøyd med tallet, men tross enkeltmålinger er trenden at vi holder oss relativt bra rundt samme nivå som valgresultatet. Det er på mange måter utrolig positivt med tanke på at vi er det minste regjeringspartiet, sier Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik.

Miljøpartiet De Grønne er det eneste øvrige partiet som faller. Med en nedgang på 1,5 prosentpoeng legger partiet seg på magre 2,3 prosent.

Både Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet gjør det godt. Ap går fram 1,2 prosent til 33,4 prosent, og er naturligvis soleklart størst.

Ser man på blokkene har Høyre, Frp, Venstre og Kristelig Folkeparti flertall med 86 mandater dersom denne målingen legges til grunn. Konstellasjonen bestående av Ap, Sp, SV og MDG får bare 82, mens Ap, KrF og Sp får 84.

Dette er tallenes tale: Rødt 1,7 (+0.2), SV 4,4 (+1,0), Ap 33,4 (+1,2), Sp 6,9 (+1,1), MDG 2,3 (-1,5), KrF 6,1 (+0,5), V 5,2 (+0.5), H 23,5 (-0,8), Frp 14,7 (-2,9) og Andre 1,8 (+0,7).

Personvernpolicy