Meny

Amerikanske kvinner kan måtte registrere seg for militærtjeneste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-Reuters): Forsvarskomiteen i Representantenes hus har vedtatt en endring som innebærer at amerikanske kvinner må registrere seg for militærtjeneste. Endringen må vedtas i hele huset og senatet.

Endringen som er vedtatt av forsvarskomiteen kalles Forsvarsautorisasjons-vedtaket (NDAA) og vil kreve at kvinner registreres i forsvaret, når alle stillinger åpnes for kvinner.

– Hvis de kan påta seg en kampstilling i militæret er de vel også berettiget til å registreres. Jeg kommer til å følge det kvinnene i komiteen velger å gjøre, de har bedre innsikt i dette enn meg, sa komiteens formann, senator John McCain.

Demokraten Claire McCaskill og republikaneren Joni Ernst, som begge sitter i komiteen, er begge veldig positive til endringen. Ernst er den første kvinnelige krigsveteranen som har fått sete i senatet.

Det amerikanske militæret har hatt innrykk på frivillig basis siden 1970-tallet, men unge menn er pålagt å registrere seg i tilfelle verneplikten gjeninnføres.

Representantenes hus skal stemme over endringen i mai, mens senatet vil vurdere den senere i år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus