Stygg skade inspirerte Sevilla

Taison (til v.) og Sjakhtar Donetsk tok første stikk i europaligasemifinalen mot Sergio Escudero og Sevilla. Foto: Gleb Garanich, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Lviv (NTB): Sjakhtar Donetsk vendte et tidlig baklengsmål til ledelse og så ut til å ligge best an i kampen om finaleplass i europaligaen, men en sterk avslutning ga Sevilla 2-2 torsdag.

Dermed tar de to siste års turneringsvinner med seg to bortemål hjem til Andalucía og har alle kort på hånden før returkampen i semifinalen neste uke.

Det så ut til å bli Sjakhtars dag helt til den danske innbytteren Michael Krohn-Dehli pådro seg en stygg skade etter 70 minutter. Etter at han ble båret ut med sterke smerter i kneet, dominerte Sevilla plutselig og skapte sjanse på sjanse.

Det var dermed fullt fortjent da Kévin Gameiro i det 82. minutt utlignet på straffespark. I minuttene før det hadde belgieren misbrukt flere kjempesjanser.

– Vi er alle bekymret for hvordan det går med Michael, sa Vitolo etter kampen.

– Vi måtte kjempe veldig hardt for uavgjort, mot et godt lag. Vi vet at det ikke blir lett i returkampen, la han til. (©NTB)