Brekke: – Telenor må finne India-løsning i løpet av året

Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at selskapet må løse sine problemer i India i løpet av året. Her fra presentasjonen av førstekvartalstallene på Fornebu onsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at selskapet må løse sine problemer i India i løpet av året. Her fra presentasjonen av førstekvartalstallene på Fornebu onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Konsernsjef Sigve Brekke i Telenor sier at selskapet må løse sine problemer i India i løpet av året.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mobilnettet i landet er ikke rustet for å håndtere den forventede veksten i datatrafikk. Derfor trenger konsernet mer nettkapasitet (spektrum red.anm.).

– Tiden er i ferd med å renne ut. Vi må ha en løsning i løpet av året, sier Brekke til Dagens Næringsliv.

I de største delene av det indiske markedet har Telenor kun et såkalt 2g-nett, som ikke gir særlig rom for rask mobildata. På kvartalspresentasjonen onsdag gjorde konsernsjefen det klart at selskapet ikke kan konkurrere med dagens kapasitet på lang sikt.

– Selv om vi fikk en inntektsvekt på 7 prosent i første kvartal, er vi ikke til stede og konkurrerer om dataetterspørselen, sier han.

Brekke tror stadig rimeligere smarttelefoner gjør at den store gruppen av indiske mobilkunder også vil bruke mindre og mindre tale og mer og mer data. (©NTB)