Meny

Mistura: – Hvert 25. minutt blir en syrer drept

FNs spesialutsending Staffan de Mistura oppsummerte onsdag kveld den siste runden med Syria-samtaler. Foto: Denise Balibouse / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Genève (NTB-AFP-Reuters): FNs spesialutsending Staffan de Mistura advarer om at den skjøre våpenhvilen i Syria «kan kollapse når som helst». Han viser til at volden i landet har tiltatt i styrke de siste dagene.

Mistura mener at de økte spenningene i Syria har vært med på å skygge over fredsforhandlingene i Genève, og at man er nødt til å få våpenhvilen tilbake på rett spor hvis forhandlingene skal gi mening.

– De siste 48 timene har det gjennomsnittlig blitt drept en syrer hvert 25. minutt, mens en syrer er blitt såret hvert 13. minutt, sa Mistura da han oppsummerte status etter å ha avsluttet to uker med fredssamtaler i Genève.

Han oppfordrer USA og Russland til å diskutere Syrias fremtid «på høyeste nivå» så snart som mulig.

– Våpenhvilen er der fortsatt, men den er alvorlig truet. Den er så vidt i live fortsatt, men oppfatningen er at den kan kollapse når som helst, sier spesialutsendingen.

Mistura regner med at fredssamtalene om Syria i Genève vil fortsette i mai, og sier han håper å bygge videre på den framdriften som partene har bygd opp til nå. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus