Mistura: – Hvert 25. minutt blir en syrer drept

FNs spesialutsending Staffan de Mistura oppsummerte onsdag kveld den siste runden med Syria-samtaler. Foto: Denise Balibouse / Reuters / NTB scanpix.
FNs spesialutsending Staffan de Mistura oppsummerte onsdag kveld den siste runden med Syria-samtaler. Foto: Denise Balibouse / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Genève (NTB-AFP-Reuters): FNs spesialutsending Staffan de Mistura advarer om at den skjøre våpenhvilen i Syria «kan kollapse når som helst». Han viser til at volden i landet har tiltatt i styrke de siste dagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mistura mener at de økte spenningene i Syria har vært med på å skygge over fredsforhandlingene i Genève, og at man er nødt til å få våpenhvilen tilbake på rett spor hvis forhandlingene skal gi mening.

– De siste 48 timene har det gjennomsnittlig blitt drept en syrer hvert 25. minutt, mens en syrer er blitt såret hvert 13. minutt, sa Mistura da han oppsummerte status etter å ha avsluttet to uker med fredssamtaler i Genève.

Han oppfordrer USA og Russland til å diskutere Syrias fremtid «på høyeste nivå» så snart som mulig.

– Våpenhvilen er der fortsatt, men den er alvorlig truet. Den er så vidt i live fortsatt, men oppfatningen er at den kan kollapse når som helst, sier spesialutsendingen.

Mistura regner med at fredssamtalene om Syria i Genève vil fortsette i mai, og sier han håper å bygge videre på den framdriften som partene har bygd opp til nå. (©NTB)

Personvernpolicy