Meny

Venezuelanerne vil ha folkeavstemning mot Maduro

Folket i Venezuela deltar i en underskriftskampanje for å sette opp en folkeavstemning mot president Nicolás Maduro. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caracas (NTB-AFP): Venezuelanere som er lei av økonomisk krise og elektrisitetsmangel vil ha folkeavstemning mot president Nicolás Maduro.

Dagen etter at Maduro kunngjorde de siste tiltakene for å takle kraftkrisen i landet, samlet opposisjonen signaturer til en underskriftskampanje for en folkeavstemning.

Venezuelanere stilte seg i kø for å signere og vise frustrasjon over hvordan Maduro har taklet kraftkrisen i landet, som allerede sliter med en økonomisk krise.

– Jeg signerer for å få en slutt på dette anarkiet. Vi mangler medisiner, arbeid og utdanning, og på toppen av det hele har vi fått denne kraftkrisen, sier Mirian Leal i Caracas.

– Venezuelas økonomi kommer til å minske med 8 prosent og inflasjonen vil vokse til over 700 prosent, advarer Alejandro Wener, direktør i Det internasjonale pengefondet på den vestlige halvkule.

Mandag ble det innført daglige strømavbrudd, og flere steder har dette ført til plyndring. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus