Meny

Tidligere Westerdals-elever avslår tilbakebetalingstilbud

Westerdals tilbyr 50 millioner kroner til tidligere studenter som har betalt for mye skolepenger. En talsmann for mange av elevene sier de flestre vil avslå tilbudet. Her skolens rektor Tine Widerøe. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Flesteparten av de tidligere studentene ved Westerdals høyskole i Oslo som har betalt for mye i skolepenger, takker nei til tilbudet om tilbakebetaling som skolen har kommet med.

Erling Løken Andersen, som er talsmann for 900 av de 1.300 studentene som til sammen betalte 70 millioner kroner for mye for å få undervisning der, sier til NRK at de fleste av dem avslår tilbudet. Elevene krever å få tilbakebetalt til sammen 83 millioner kroner.

– Jeg tenker først og fremst at det er veldig positivt at skolen har kommet med et tilbud. Samtidig opplever vel mange av elevene brevet fra skolen som litt arrogant. Westerdals tar jo ikke noe selvkritikk i denne saken og fremsetter bare et krav og sier at de ønsker å lukke saken fortest mulig, sier han.

Skolens tilbud er på 50 millioner kroner, mellom 40.000 og 62.000 kroner til hver student, i et forlik. Det er 60 prosent av det de betalte for mye.

– Vi har funnet at vi kan strekke oss til en ramme på opp til 50 millioner. Rundt 1.300 tidligere studenter får tilbudet, med frist til 12. mai, sier rektor Tine Widerøe.

– Vår advokat vil nok si at studentene ikke har noen åpenbar juridisk sak, men vi ønsker likevel å tilby dette forliket, legger hun til. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus