Meny

Militæret i Peru kan skyte ned småfly ifølge ny narkolov

Illustrasjonsfoto: Carlos Jasso / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lima (NTB-Reuters): En ny lov i Peru gir militæret lov til å skyte ned fly som mistenkes for å smugle narkotika. Nå må smuglerne ty til båter og backpackere for å smugle ut kokain, sier statsministeren tirsdag.

Loven trådte i kraft i januar og skal motvirke at narkotikasmuglere flyr kokain ut av Perus del av Amazonas og inn i nabolandene Bolivia og Brasil.

Statsminister Pedro Cateriano Bellido sier at selv om ingen fly er skutt ned hittil, ser de en kraftig reduksjon i antall «narko-flyginger».

– De siste månedene har vi sett at smuglere bruker andre ruter for å transportere narkotikaen. Nå bruker de for eksempel i større grad elvesystemene og backpackere til å transportere stoffene, sa Bellido på en pressekonferanse.

Mangelen på effektiv transport av cocaplantene, som brukes i kokainproduksjonen, har gjort det er har blitt et overskudd i Peru og at prisen har stupt.

Peru og Columbia er de største produsentene av kokain i verden. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus