Meny

Ny spesialenhet raider El Salvadors gjengområder

Den nye spesialenheten består av politifolk og soldater som skal bekjempe de voldelige gjengene i El Salvador. Foto: Jose Cabezas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

San Salvador (NTB-AFP): Politi og soldater i El Salvador raidet deler av hovedstaden tirsdag i et nytt forsøk på å få bukt med de voldelige gjengene, opplyser myndighetene.

Raidene er det siste i flere forsøk fra regjeringen i den mellomamerikanske nasjonen på å presse ut gjengene som har gjort landet beryktet for å være det dødeligste landet utenfor en krigssone.

I forrige uke ble det dannet en spesialenhet med tusen politifolk og soldater som skal forfølge gjengledere som rømmer til landsbygdene og fjellene.

Forrige måned ble det innført en ny lov som skal isolere gjengledere ved at man kutter dekningen på mobilsignaler rundt fengslene. Dette skal hindre at de får sendt ut ordre til sine følgere.

Mordraten i El Salvador er 104 per 100.000 innbyggere. Det skjer i gjennomsnitt 22 drap hver dag i landet som i fjor hadde 6,14 millioner innbyggere. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus