Meny

Colombia omstokker regjeringskabalen for fred

Colombias president Juan Manuel Santos. Illustrasjonsfoto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bogota (NTB-AFP): Colombias president Juan Manuel Santos rokerte statsrådene sine mandag i det han kaller forberedelser til en fredsavtale med landets væpnede gerilja.

– Dette er et fredskabinett som skal skape en fremtid etter fredsavtalen, derfor er det satt sammen av statsråder fra alle ladets regioner og fra alle politiske retninger, sa presidenten i en tale mandag.

Over tre år etter at fredsforhandlingene mellom geriljaen (FARC) og regjeringen i landet ble innledet, nærmer partene seg nå en avtale. Det er imidlertid noen detaljer som angår avvæpning og godkjenning av avtalen som gjenstår.

Når landet nå beveger seg mot en fredsprosess, forventes det at de vil støte på en del juridiske problemer med ansvarliggjøring for drap og kriminelle handlinger som ble begått gjennom et halvt århundre med intern konflikt.

Rollen som justisminister i det nye kabinettet gikk til den relativt nøytrale politikeren Jorge Eduardo Londono i det grønne partiet.

Til tross for at landet nærmer seg en fredsavtale, har populariteten til president Santos aldri vært lavere. Han ble gjenvalgt i 2014 for en periode på fire år. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus