Krigsdomstolen skal etterforske uro i Burundi

Innsiden av bilen til general Athanase Kararuza etter han ble skutt og drept i Burundis hovedstad Bujumbura mandag.
Foto: Evrard Ngendakumana / Reuters / NTB scanpix
Innsiden av bilen til general Athanase Kararuza etter han ble skutt og drept i Burundis hovedstad Bujumbura mandag. Foto: Evrard Ngendakumana / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nairobi (NTB-AFP): Den internasjonale krigsdomstolen har åpnet en gransking av voldelige handlinger i Burundi det siste året. Stadige voldelige angrep bidrar til at de politiske konfliktene i landet blir tilspisset.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Uroligheter, attentater og rykter om tortur har ført til at 270.000 mennesker har flyktet fra Burundi det siste året. Analytikere frykter at den sentralafrikanske staten kan ende med en ny borgerkrig.

General Athanase Kararuza, sikkerhetsrådgiver for en av visepresidentene, og hans kone ble drept i et skyte- og granatangrep da de leverte datteren på skolen i hovedstaden Bujumbura mandag.

– Alle slike voldshandlinger bidrar bare til å tilspisse den allerede ustabile situasjonen i Burundi, sier FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Karakuza var tidligere sjef i fredsstyrkene til Den afrikanske unionen i Den sentralafrikanske republikk. Det er uklart hvem som står bak angrepet på ham.

Søndag ble en politimester hardt skadd i et angrep, mens menneskerettighetsministeren Martin Nivyabandi og hans kone så vidt kom uskadd fra et granatangrep. (©NTB)