Cleveland betaler 49 millioner kroner til drept gutts familie

Moren til 12 år gamle Rice, som ble skutt av politiet, under en pressekonferanse i 2014. Foto: Aron Josefczyk / Reuters / NTB scanpix.
Moren til 12 år gamle Rice, som ble skutt av politiet, under en pressekonferanse i 2014. Foto: Aron Josefczyk / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Washington (NTB-AFP): Myndighetene i byen Cleveland i USA har inngått et forlik med familien til 12 år gamle Tamir Rice, som ble skutt og drept av politiet etter å ha viftet med en lekepistol. Familien får 49 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forliket innebærer at Cleveland ikke vedgår at det er begått noen feil, ifølge opplysninger offentliggjort av en domstol i Ohio.

Avtalen, som må bli godkjent av en domstol for å tre i kraft, verner byen fra et potensielt borgerrettighetssøksmål som ville ha ført til nye granskninger av byens politistyrke.

Tamir E. Rice ble skutt i november i 2014 da han viftet med det som siden viste seg å være et luftvåpen som skyter plastkuler.

Politiet ba tolvåringen legge fra seg våpenet og rekke hendene i været. Den ene politimannen avfyrte to skudd da gutten trakk luftpistolen ut av beltet.

Advokatene til Rice-familien sier at ingen sum med penger kan gjøre opp for tap et de har lidd. (©NTB)

Personvernpolicy