Meny

Tenåring pågrepet for terrorplanlegging i Australia

Folk er samlet til morgen seremoni for minnemarkeringen ANZAC sentralt i Sydney. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sydney (NTB-Reuters): Politiet i Sydney har pågrepet og siktet en tenåring for å ha planlagt et terrorangrep i forbindelse med minnemarkeringen ANZAC for soldater under første verdenskrig.

Den 16 år gamle gutten ble pågrepet i sitt hjem søndag og vil møte i retten neste mandag. Terrorplanlegging straffes med inntil livstid i fengsel i Australia.

– Vi har tatt grep for å sikre samfunnssikkerheten i forkant av en så viktig dag i den australske kalenderen, sier politimester i delstaten New South Wales Andrew Scipione.

Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC)-dagen markerer årsdagen for da soldater fra de to landene gikk i land på den tyrkiske halvøya Gallipoli i 1915.

Markeringer og militære parader holdes rundt omkring i de to landene og dagen er nasjonal fridag. I Sydney og Melbourne samles titusener til seremoniene.

Flere tenåringer er pågrepet i Australia de siste årene, mistenkt for planlagte terrorangrep. Før ANZAC markeringen i fjor ble fem tenåringer pågrepet for planlagte angrep. Politiet beskrev planene som inspirert av IS. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus