Tenåring pågrepet for terrorplanlegging i Australia

Folk er samlet til morgen seremoni for minnemarkeringen ANZAC sentralt i Sydney. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix
Folk er samlet til morgen seremoni for minnemarkeringen ANZAC sentralt i Sydney. Foto: David Gray / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sydney (NTB-Reuters): Politiet i Sydney har pågrepet og siktet en tenåring for å ha planlagt et terrorangrep i forbindelse med minnemarkeringen ANZAC for soldater under første verdenskrig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 16 år gamle gutten ble pågrepet i sitt hjem søndag og vil møte i retten neste mandag. Terrorplanlegging straffes med inntil livstid i fengsel i Australia.

– Vi har tatt grep for å sikre samfunnssikkerheten i forkant av en så viktig dag i den australske kalenderen, sier politimester i delstaten New South Wales Andrew Scipione.

Australian and New Zealand Army Corps (ANZAC)-dagen markerer årsdagen for da soldater fra de to landene gikk i land på den tyrkiske halvøya Gallipoli i 1915.

Markeringer og militære parader holdes rundt omkring i de to landene og dagen er nasjonal fridag. I Sydney og Melbourne samles titusener til seremoniene.

Flere tenåringer er pågrepet i Australia de siste årene, mistenkt for planlagte terrorangrep. Før ANZAC markeringen i fjor ble fem tenåringer pågrepet for planlagte angrep. Politiet beskrev planene som inspirert av IS. (©NTB)

Personvernpolicy