Meny

Sverige har halvert antallet trafikkdøde

Sverige har halvert antallet trafikkdrepte, men har fortsatt et stykke igjen før målet Riksdagen har satt er nådd. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stockholm (NTB-TT): Antallet trafikkdødsfall i Sverige er halvert de siste 15 årene, men ligger fortsatt godt over målet den svenske Riksdagen har satt.

591 mennesker mistet livet i trafikken i Sverige i 2000. Ti år senere var antallet falt til 266, men siden har den positive utviklingen stanset opp og tallet stort sett ligget uendret.

Riksdagen har tatt mål av seg til å få ned antallet trafikkdødsfall til 220 innen år 2020, og interesseorganisasjonen Motormännen krever tiltak.

– For å nå dette etappemålet må det settes mer fokus på de ubeskyttede trafikantene. Det dreier seg blant annet om å gi syklistene bedre forutsetninger i byene, sier Erik Kjellin i Motormännen.

Han kritiserer også manglende bevilgninger til vedlikehold av veier, samt færre ansatte i trafikkpolitiet. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus