Sverige har halvert antallet trafikkdøde

Sverige har halvert antallet trafikkdrepte, men har fortsatt et stykke igjen før målet Riksdagen har satt er nådd. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Sverige har halvert antallet trafikkdrepte, men har fortsatt et stykke igjen før målet Riksdagen har satt er nådd. Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stockholm (NTB-TT): Antallet trafikkdødsfall i Sverige er halvert de siste 15 årene, men ligger fortsatt godt over målet den svenske Riksdagen har satt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

591 mennesker mistet livet i trafikken i Sverige i 2000. Ti år senere var antallet falt til 266, men siden har den positive utviklingen stanset opp og tallet stort sett ligget uendret.

Riksdagen har tatt mål av seg til å få ned antallet trafikkdødsfall til 220 innen år 2020, og interesseorganisasjonen Motormännen krever tiltak.

– For å nå dette etappemålet må det settes mer fokus på de ubeskyttede trafikantene. Det dreier seg blant annet om å gi syklistene bedre forutsetninger i byene, sier Erik Kjellin i Motormännen.

Han kritiserer også manglende bevilgninger til vedlikehold av veier, samt færre ansatte i trafikkpolitiet. (©NTB)