Meny

Solcellefly landet etter tre dager over Stillehavet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solcelleflyet Solar Impulse 2 har landet i California etter en tre dager lang ferd over Stillehavet fra Hawaii. Flyet er på vei jorden rundt.

Det spinkle flyet er utrustet med fire propeller og 17.000 solceller på de lange vingene, og flyger Bernard Piccard landet i Mountain View sør for San Francisco sent lørdag kveld lokal tid. Han hadde da fløyet sammenhengende i 62 timer uten drivstoff.

Flyet startet jordomflygningen i mars 2015 i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater, og har stoppet i Oman, Myanmar, Kina og Japan før Hawaii.

Les også: Skal fly verden rundt - utelukkende på solenergi

Flygningen over Stillehavet er den farligste, på grunn av mangelen på steder å nødlande. Solcelleflyet overvintret på Hawaii, hvor de fire batteriene som lagrer energi fra sola om dagen for å holde flyet gående om natta, ble reparert. Batteriene gikk varme under den 117 timer lange overfarten fra Nagoya i Japan.

Fra Mountain View skal turen gå videre over det nordamerikanske kontinentet, over Atlanteren til Europa og så tilbake til Abu Dhabi.

Les også: Slik blir fremtidens fly

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus