Meny

72.000 rammet av zikavirus i Colombia

Zikaviruset spres gjennom myggen av typen aedes aegypti, også kalt gulfebermygg. Foto: Daniel Becerril / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nærmer 72.000 tilfeller av zikasmitte er blitt registrert i Colombia siden oktober. 13.000 av de rammede er gravide kvinner.

Tallene ble lørdag offentliggjort av helsemyndighetene i landet, som samtidig kunne fortelle at utbredelsen av det skadelige viruset er på tilbakegang.

Så langt er det blitt registrert fire tilfeller av mikrokefali i Colombia. Tilstanden, som gjør at barn fødes med liten hodeskalle og underutviklet hjerne, kan trolig oppstå som følge av at gravide mødre blir smittet av viruset.

Helsemyndighetene i Colombia undersøker også 22 mulige mikrokefali-tilfeller og anslår at minst 300 barn vil bli født med tilstanden innen september.

Så langt er det Brasil som er blitt hardest rammet av det myggbårne zikaviruset. Landets myndigheter har bekreftet mer enn 1.100 tilfeller av mikrokefali og undersøker i tillegg 3.800 mistenkte tilfeller.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus