Meny

18-åring pågrepet etter ransraid i Trondheim

Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har pågrepet en 18 år gammel mann som skal ha stjålet en bil og deretter gjennomført både et ransforsøk og et væpnet ran i Trondheims-området.

Mannen er nå siktet for væpnet ran, ransforsøk og biltyveri, opplyser politiet i Trøndelag.

Det hele startet med at politiet fikk melding om et biltyveri fra området Brundalen i Trondheim klokken 19.15 lørdag kveld. Den siktede 18-åringen skal ha tatt en Peugeot etter å ha stjålet bilnøklene fra huset til bileieren.

Ransforsøk og ran

– Så fikk vi melding klokken 20.52 om at en dagligvarebutikk på Vikåsen var forsøkt ranet. Gjerningsmannen skal ha truet med det betjeningen oppfattet som et skytevåpen. Han kjørte fra stedet i den stjålne bilen uten å få med seg noe, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

20 minutter senere slo ransmannen til igjen.

– Da fikk vi melding om ran på en bensinstasjon på Strindheim. Igjen skal ransmannen ha truet med en pistol. Han fikk med seg en del varer og penger og stakk fra stedet i samme bil, sier Volden.

Bildrama

Sent lørdag kveld ble mannen pågrepet i en væpnet aksjon. Klokken 23.07 fikk politiet inn en melding fra noen som observerte den stjålne bilen i Dragvoll-området.

– Da kjørte vi dit med bevæpnede patruljer, på bakgrunn at det var snakk om et væpnet ran. Bilen stakk av og forsøkte å unndra seg kontroll. Vi brukte «stopsticks» for å stanse ham og lyktes med det. Mannen er nå pågrepet og siktet for væpnet ran, ransforsøk og biltyveri, sier Volden.

Han opplyser at 18-åringen er en kjenning av politiet. Det antatte ransvåpenet ble funnet i den stjålne bilen.

– Det var et etthåndsvåpen, en revolver eller pistol. Vi vet foreløpig ikke om den er ekte, sier Volden til Adresseavisen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus