Meny

Hotell- og restaurantforhandlinger på overtid

Fellesforbundets forhandlingsleder om riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen er Clas Delp (til venstre), mens Jostein Hansen er forhandlingsleder for NHO Reiseliv. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingen om riksavtalen for hotell- og restaurantbransjen pågår på overtid lørdag morgen. Dermed er det fortsatt fare for streik.

Fellesforbundet og NHO Reiseliv representerer partene i den tvungne meklingen hos Riksmekleren. Fristen var ved midnatt natt til lørdag, men fortsatt er det ingen løsning.

– Meklingen på overtid har nå pågått i vel to og en halv time, skrev Fellesforbundet på sitt nettsted natt til lørdag. De gir medlemmene beskjed om å gå på jobb som vanlig lørdag morgen så lenge meklingen fortsatt pågår.

Like før klokken 6 lørdag morgen opplyser Fellesforbundet at meklingen fortsatt ikke har ført fram.

3.351 medlemmer i 356 NHO-bedrifter i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Sør-Trøndelag og Vestfold kan bli tatt ut i streik. Det samme gjelder for 99 medlemmer ved sju bedrifter i Buskerud, Oslo, Sør-Trøndelag og Hordaland som har direkteavtale med Fellesforbundet.

Hoteller, restauranter og bedriftskantiner rammes av en eventuell konflikt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus