Meny

Kerry peker på investeringsmuligheter i Iran

USAs utenriksminister John Kerry møtte sin iranske kollega Mohammad Javad Zarif i New York fredag. Foto: Brendan McDermid / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister John Kerry gjør det klart at ingenting står i veien for at banker og bedrifter fra hele verden kan gå inn i Iran.

– USA står ikke i veien og kommer ikke til å stå i veien for handel som er blitt lovlig i Iran etter at atomavtalen trådte i kraft, sa Kerry før et møte med Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif i New York fredag.

Iranske myndigheter har uttrykt misnøye med at de økonomiske fruktene av atomavtalen har uteblitt. Derfor sier Kerry nå at han ønsker å rydde av banen en viss usikkerhet i det internasjonale finansmiljøet knyttet til investeringer i Iran.

– Det er nå forretningsmuligheter for utenlandske banker i Iran. Dessverre ser det ut til å være noe forvirring blant noen utenlandske banker, og vi ønsker å klargjøre dette, sier Kerry.

Atomavtalen mellom Iran og seks stormakter trådte i kraft i januar. Den innebærer at mange av de vestlige sanksjonene mot landet er opphevet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus