Meny

Brudd i NRK-lønnsforhandlinger

NRK-bygget på Marienlyst i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs journalistlag brøt fredag kveld lønnsforhandlingene med arbeidsgiveren. Dermed havner oppgjøret hos Riksmekleren.

– NRK møtte oss ikke på nivå. De møtte oss ikke på fridagen. De møtte oss ikke på den sosiale profilen, med andre ord potten til utjevning av urettferdige lønnsforskjeller, sier NRKJs forhandlingsleder Richard Aune i en pressemelding.

Det siste kravet fra NRKs journalistlag var 13.500 kroner i generelt lønnstillegg, skriver Norsk Journalistlag. NRK tilbød medlemmene 11.200 kroner, og dette var ikke godt nok for journalistene, som dermed brøt forhandlingene.

Videre sier Aune at NRK ikke møtte journalistene på noen av deres tekstkrav, som han sier handler om bedre kontroll på vikarbruken og arbeid med sosiale medier.

– Våre krav var i utgangspunktet moderate og ansvarlige. Derfor hadde vi lite rom for å gå ned på vårt opprinnelige krav. Det gjorde vi tidlig klart overfor NRK, sier NRKJ-lederen.

Etter bruddet skal partene gjennom et forhandlingsmøte hos Spekter. Deretter går oppgjøret til Riksmekleren, der meklingen tidligst kan starte om to uker fra mandag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus