Meny

Politiovertid kan stanse rettssak

Bilde fra rettssaken mot tidligere SOS Rasisme-ansatte. Politiadvokat Hallvard Gardshol Bjørndal til høyre. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Straffesaken mot de tidligere lederne i SOS Rasisme kan bli avbrutt og utsatt til neste år fordi politiadvokatene har jobbet for mye overtid, skriver Dagbladet.

De to aktorene i saken, politiadvokatene Hallvard Gardshol Bjørndal og Erik Engløkk, har sprengt overtidsrammene, ifølge avisen.

Så langt i rettssaken, som har pågått i tolv uker i Haugesund tingrett, har hver av dem jobbet over 300 overtidstimer. Det er ventet at rettsforhandlingene skal vare i seks uker til, og da vil de to aktorene har jobbet rundt 500 overtidstimer siden midten av januar – langt over det som er lovlig.

Administrasjonssjef Modolf Haraldeid i Sør-Vest politidistrikt bekrefter antallet overtidstimer overfor avisen. Han har ikke noe svar på hva som skjer om politiadvokatene går over den lovlige grensen.

– Det kan jeg ikke svare på. Vi er nå i en dialog med Arbeidstilsynet, sier han.

I realiteten er det to muligheter: Enten kan politiet i Haugesund bryte loven og belage seg på en kraftig bot fra Arbeidstilsynet, eller så må rettssaken begynne på nytt i 2017. Årsaken til det er at Høyesterett tidligere har slått fast at ved avbrudd på over åtte uker, må rettssaken startes på nytt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus