Tilbake i Norge:Omstridt imam får fortsette

Imam: – Jeg ser på blasfemilovene i Pakistan som en fredsbevarende lov. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den omstridte imamen Nehmat Ali Shah får fortsette i Central Jamaat-e-Ahl-e Sunnat-moskeen på Grønland, opplyser styrelederen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Imamen får fortsette, men han må beklage, sier styreleder i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen, Ghulam Sarwar, til Nettavisen før pressekonferansen.

Det vakte til dels kraftige reaksjoner da det ble kjent at imamen hadde vist støtte til Mumtaz Qadri, som ble henrettet i februar. Qadri var dømt for å ha drept den pakistanske Punjab-guvernøren Salman Taseer i 2011 fordi guvernøren ville lempe på blasfemilovene i Pakistan. Drapsmannen var en del av Taseers livsvaktstyrke.

27. mars holdt imamen også en appell under en bønnemarkering for Qadri i Rawalpindi i Pakistan. Til avisen sa han senere at han ikke holdt en appell til støtte for drapsmannen, men at han kun stilte opp for å be for ham.

– Det han har gjort er å reise dit. Det gjorde han privat og ikke i regi av moskeen. Men vi har stor tillit til ham og han får fortsette i moskeen, sa Sarwar under pressekonferansen.

Les også: Imam i Kristiansand trekker seg

Se hele pressekonferansen her: