Obama har startet IS-nedtellingen

USAs president Barack Obama sa onsdag at IS' dager er talte. Han kom med uttalelsen etter et møte med CIA-ledelsen og andre sikkerhetstjenestemenn etter et sjeldent besøk i CIA-hovedkvarteret i Virginia.
Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix
USAs president Barack Obama sa onsdag at IS' dager er talte. Han kom med uttalelsen etter et møte med CIA-ledelsen og andre sikkerhetstjenestemenn etter et sjeldent besøk i CIA-hovedkvarteret i Virginia. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): USAs president Barack Obama sa onsdag at IS' dager er talte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kom med uttalelsen etter et møte med CIA-ledelsen og andre sikkerhetstjenestemenn etter et sjeldent besøk i CIAs hovedkvarter i Langley i Virginia for å diskutere fremdriften i Operation Inherent Resolve, den 20 måneder lange USA-ledede krigen mot IS.

– ISIL er på defensiven, og vi er på offensiven. Vi er i støtet, og det har vi tenkt å fortsette med, sa Obama, som bruker en annen forkortelse for den ytterliggående islamistgruppa.

Presidenten viste blant annet til nye amerikanske luftangrep der tre høyere IS-ledere ble drept og en rapport denne uken som viser at gruppen er på sitt laveste nivå siden 2014.

– I dagene og ukene fremover har vi tenkt å ta flere ledere. Hver dag våkner ISIL-ledere opp og forstår at det kan være deres siste dag, sa Obama.

– Deres styrker er anslått til å være på det laveste nivået på to år, og flere og flere innser at det de kjemper for er tapt, la han til. (©NTB)