Dagbladet: Kvinnelig ledersatsing blir vedtatt politikk

Anette Trettebergstuen (Ap). Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Anette Trettebergstuen (Ap). Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Når Stortinget torsdag behandler likestillingsmeldingen, ligger det an til at satsing på kvinnelige ledere blir en vedtatt del av likestillingspolitikken, skriver Dagbladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet har fått innsyn i hvordan flere av partiene vil stemme under behandlingen og lister onsdag kveld opp flere punkter som ifølge avisen vil bli vedtatt, med eller uten regjeringspartienes stemmer. Venstre, Arbeiderpartiet, KrF, Senterpartiet og SV sikrer flertall for de aktuelle sakene.

Noe av det Stortinget kommer til å be regjeringen om er å «gjøre systematisk rekruttering av kvinnelige mellomledere til en del av det statlige personalarbeidet» og jobbe for «at 40 prosent av lederne på de øverste nivåene i staten skal være kvinner».

– Vi ønsker å rekruttere flere kvinner til næringslivet, og da må det offentlige vise vei. Det skal vi nå ha som aktiv målsetting å arbeide for, sier Aps Anette Trettebergstuen. Hun lover at torsdagen skal bli en merkedag for norsk likestilling.

Andre punkter på listen er utredning av kvinnefengsler og kvinneavdelinger ved fengsler, ekstrapoeng for gutter og jenter som søker utdannelser der eget kjønn er sterkt underrepresentert og et trepartssamarbeid for økt likestilling i arbeidslivet. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus