Flyktninger møtt med tåregass fra makedonsk politi

Flyktningbarn som er blitt satt på en buss for å bli kjørt vekk fra leiren ved Idomeni vved den greske grensa til Makedonia. Mandag skjøt makedonsk politi med tåregass mot flyktninger som forsøkte å ta seg over grensa. Foto: Reuters NTB / Scanpix
Flyktningbarn som er blitt satt på en buss for å bli kjørt vekk fra leiren ved Idomeni vved den greske grensa til Makedonia. Mandag skjøt makedonsk politi med tåregass mot flyktninger som forsøkte å ta seg over grensa. Foto: Reuters NTB / Scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Makedonsk politi har tatt i bruk tåregass for å hindre en gruppe på rundt 100 migranter fra å ta seg inn i landet fra Hellas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De rundt 100 migrantene ble møtt av tåregass og sjokkgranater avfyrt av makedonsk politi, melder en AFP-journalist på stedet onsdag formiddag.

Migrantene var spredt ut over en strekning på rundt 100 meter der de sto og røsket i grensegjerdet ved den greske grensebyen Idomeni. Gresk opprørspoliti kom raskt til stedet og plasserte seg mellom migrantene og grensegjerdet, slik at migrantene måtte trekke seg tilbake, legger reporteren til.

Hendelsen fant sted bare noen hundre meter unna et mottakssenter i byen Gevgelija på den andre siden av grensen der Makedonias president Gjorge Ivanov onsdag satt i møte med sine kroatiske og slovenske kolleger.

Også søndag forsøkte en gruppe migranter og flyktninger å ta seg inn i Makedonia, men ble møtt av tåregass. Hjelpeorganisasjoner hevder makedonsk politi også tok i bruk gummikuler, noe makedonske myndigheter har avvist.

Les også: Anundsen overprøvde politiet og tvang gjennom asylreturer