Sanders ligger etter, men er best likt

I motsetning til de andre kandidatene, gjør Bernie Sanders det bedre etter hvert som flere amerikanere blir kjent med ham. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Demokraten Bernie Sanders har fortsatt for få delegater, men har likevel en fordel fremfor sine demokratiske og republikanske nominasjonsvalgrivaler – folk liker ham faktisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 48 prosent vender tommelen opp for Sanders og det han står for, mens 39 prosent har motsatt syn på ham. Det gir ham den beste oppslutningen av samtlige kandidater, ifølge en ny meningsmåling GfK har utført for nyhetsbyrået AP.

I motsetning til de andre kandidatene, gjør han det også bedre etter hvert som flere amerikanere blir kjent med ham.

Les også: Sanders vil ha mer «balansert» Midtøsten-politikk

Men den økende populariteten kan komme for sent for Sanders, som henger etter Hillary Clinton. Etter å ha vunnet det demokratiske nominasjonsvalget i Wyoming lørdag, har Sanders nå vunnet i åtte av de siste ni statene som har avholdt nominasjonsrunder. Men for å bli partiets presidentkandidat, må han ta 68 prosent av de gjenværende delegatene og såkalte superdelegatene.

Målingen ble gjennomført mellom 31. mars og 4. april. Clinton får dårlig karakter fra 55 prosent av de spurte, mens 40 prosent har en positiv holdning til henne.

Les også: Økt støtte til Trump i ny måling

Hele 69 prosent av amerikanerne har liten sans for Donald Trump. 26 prosent av de spurte i målingen uttaler at de har tro på ham.

Før primærvalget i New York fortsetter Donald Trump å hakke på sine motkandidater: