Giske mener Solberg er blitt en skatte-tåkefyrste

Ap-nestleder Trond Giske går i strupen på statsminister Erna Solberg (H), som han mener tåkelegger om skatt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix.
Ap-nestleder Trond Giske går i strupen på statsminister Erna Solberg (H), som han mener tåkelegger om skatt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske beskylder statsminister Erna Solberg (H) for å skjule sin iver etter å gi store skattekutt til de aller rikeste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med VG kommenterer Giske signalene fra flere Høyre-topper de siste dagene om at skattekutt ikke har forrang for alle andre politiske satsinger.

– Nå nærmer det seg valg, og Høyre forsøker å snakke seg rundt det budsjettene viser er Høyres fremste prioritering: Store skattekutt. De har så langt gitt over 18 milliarder i skattekutt. Det er mer enn til styrking av samferdsel og mer enn dobbelt så mye som til styrking av sykehusene, sier Giske.

Ap-nestlederen peker på at halvparten av skattekuttene så langt har gått til de aller rikeste. Han mener at Høyre-ledelsen prøver å skjule sin egentlige agenda fordi de vet at det er upopulært.

– De tåkelegger jo deres egentlige storsatsing. Erna har blitt en skatte-tåkefyrste, sier Giske.

Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere saken. I stedet slår kommunalminister Jan Tore Sanner hardt tilbake på Høyres vegne: – Dette er det dummeste jeg har hørt. Jeg tror de fleste velgere oppfatter at Høyre er tydelige på hva vi mener om skatt, sier han. (©NTB)