84 døde i tempelbrann i India

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 84 mennesker har omkommet i en tempelbrann i byen Kollam sør i India. Den eksplosjonsartede brannen oppsto under en hindufestival natt til søndag, melder indiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallet etter brannen har fortsatt å stige etter hvert som delstatsmyndighetene i Kerala får mer oversikt over situasjonen.

Klokken 7.30 søndag morgen (4 norsk tid) opplyser generaldirektør for politiet i delstaten, TP Senkumar, til den engelskspråklige avisen Indian Express at 84 mennesker er bekreftet omkommet.

I tillegg er over 200 personer skadde etter brannen, ifølge nyhetsbyrået ANI og andre medier.

Fyrverkeri

Brannen oppsto i Puttingal-tempelet i delstaten Kerala ved 3.30-tiden natt til søndag lokal tid. Ifølge Indian Express startet brannen ved at fyrverkeri, som ble fyrt opp i forbindelse med festivalen, traff og antente en stabel med annet fyrverkeri. Politiet skal i forkant ha bedt tempelledelsen om å begrense fyrverkeribruken.

– Tempelet holder et fyrverkerishow hvert år. Vi gjør vårt beste for å redde dem som fortsatt er innesperret, sier delstatsministeren Ramesh Chennithala.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag tre timer etter at brannen startet, ble det meldt at den var under kontroll.

– Situasjonen er nå under kontroll. Delstatspolitiet er også på plass, men redningsoperasjonene fortsetter, sa visepolitimesteren i Kollam, K. Lalji.

10.000 mennesker

Indian Express skriver at hovedbygningen til foreningen som driver templene i Kerala kollapset som følge av at fyrverkeriet eksploderte. Bygningskollapsen nevnes som en av hovedårsakene til det høye dødstallet.

Samtidig anslår TV-kanalen NDTV at over 10.000 mennesker var til stede i tempelet da brannen brøt ut.

Delstatsminister Chennithala opplyser at det vil bli iverksatt en omfattende gransking av brannen, ifølge Times of India.

Chennithala og andre lokale ministre reiste raskt til åstedet da brannen ble gjort kjent søndag morgen.