Skup-pris til Dagbladet

Dagbladets Anders Fjellberg (t.v.) og Tomm W. Christiansen ble tildelt Skup-pris for reportasjen Våtdraktmysteriet. Foto: Henrik Evertsson / NTB scanpix.
Dagbladets Anders Fjellberg (t.v.) og Tomm W. Christiansen ble tildelt Skup-pris for reportasjen Våtdraktmysteriet. Foto: Henrik Evertsson / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tønsberg (NTB): Dagbladet er tildelt journalistprisen SKUP for reportasjen Våtdraktmysteriet. NRK, Adresseavisen, Dagens Næringsliv og Bergens Tidende ble tildelt diplomer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er journalistene Anders Fjellberg og Tomm W. Kristiansen som står bak Dagbladets reportasje. Den avslører sammenhengen mellom to likfunn, ett på Lista i Norge og det andre i Nederland. Historien nøster opp i de tragiske skjebnene til to flyktninger som ble funnet døde i hver sin våtdrakt, kjøpt i den franske byen Calais ved den engelske kanal.

– Dette handler om en av Europas store utfordringer – flyktningstrømmen. Politiet i tre land ville gi opp, men journalistene i Dagbladet løste mysteriet, heter det i juryens begrunnelse.

Dagbladet ble også tildelt Internasjonal Reporters journalistpris for den samme reportasjen tidligere lørdag kveld.

– Hvis en sånn historie kan bidra til en bedre forståelse for hva flyktningkrisen handler om, har vi gjort et viktig bidrag, sa Anders Fjellberg etter å ha mottatt prisen.

Det er tredje året på rad at SKUP-prisen går til Dagbladet. I fjor ble avisen hedret for arbeidet med sakene om Nigeria-båtene, mens artikkelserien NullCTRL fikk pris for 2013 – delt med Bergens Tidende og reportasjen «Svik: Jannes Historie». (©NTB)