Tidligere amerikansk toppolitiker skal ha misbrukt flere gutter

Den tidligere toppolitikeren Dennis Hastert er allerede tiltalt for økonomisk kriminalitet. Nå sier fire gutter at han har misbrukt dem seksuelt.
Den tidligere toppolitikeren Dennis Hastert er allerede tiltalt for økonomisk kriminalitet. Nå sier fire gutter at han har misbrukt dem seksuelt. Foto: Charles Rex Arbogast / Ap
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere leder for Representantenes hus i USA, Dennis Hastert, skal ha misbrukt minst fire gutter seksuelt mens han var brytetrener i Illinois. Det framkommer av dokumentene i saken mot ham, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hastert er tiltalt for økonomisk kriminalitet og for å ha løyet for FBI. Fra før er det kjent at han skal ha betalt en mann han hadde misbrukt seksuelt for å tie om forholdet, men den siste avsløringen er av grovere karakter.

Ifølge New York Times er det første gang påtalemyndigheten har kommet med detaljer rundt Hasterts angivelige seksuelle misbruk. I rettsdokumentene kommer det fram at Hastert skal ha misbrukt minst fire gutter i aldre ned mot 14 år, da han var brytetrener ved en videregående skole i Yorkville, Illinois for flere tiår siden.

Hastert er ikke siktet for det seksuelle misbruket på grunn av foreldelsesfristen. Derimot ble han i fjor anklaget for å ha planlagt ulovlige uttak av penger han skal ha betalt et av sine ofre for ikke å si noe om det som hadde skjedd.

I oktober kjente Hastert seg skyldig på tiltalepunktet om pengeuttakene. En måned senere fikk han slag, og straffeutmålingen mot den tidligere toppolitikeren er berammet til denne måneden. (©NTB)