Statlig investeringsselskap satser tungt i skatteparadiser

Administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Administrerende direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): I 2011 ble det bråk etter avsløringer om at det statlige selskapet Argentum investerte i skatteparadiser. Siden den gang er investeringene blitt femdoblet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Klassekampen har selskapet, som er heleid av staten, nå investeringer på 12 milliarder kroner i skatteparadiser. Dette til tross for at daværende næringsminister Trond Giske (Ap) i 2011 kritiserte praksisen da VG avslørte at selskapet den gang eide 2,4 milliarder kroner i skatteparadiser.

– La meg si det slik: Vi kommer ikke til å gi flere selskaper anledning til å investere via skatteparadiser. Hva vi gjør med selskaper som allerede har fått gjøre det, må vi gjøre en vurdering av, sa Giske den gang.

Kommunikasjonsdirektør i Argentum, Ingibjörg Meyer-Myklestad, hevder de fikk klarsignal til å fortsette investeringene i skatteparadiser etter møter med Næringsdepartementet.

– Vi hadde en dialog med Næringsdepartementet i 2011. Argentum var ikke i strid med føringene i eierskapsmeldingen, og vi ble ikke pålagt å gjøre noen endringer, sier hun.

Tidligere næringsminister Giske har følgende kommentar til saken: – Argentums svar og redegjørelse overfor Næringsdepartementet kan jeg derimot ikke ta igjen nå, uten å ha referatene fra møtene mellom selskapet og Næringsdepartementet, skriver han i en epost. (©NTB)