Guelleh gjenvalgt i Djibouti

Artikkelen fortsetter under annonsen

Djibouti (NTB-AFP): Djiboutis president Ismail Omar Guelleh (68), som har hatt makten i 17 år, er gjenvalgt for en fjerde periode, opplyser landets statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge statsminister Abdoulkader Kamil Mohamed ble presidenten gjenvalgt i første valgrunde. Alle stemmene er ennå ikke talt opp, men det opplyses at president Guelleh og hans parti, UMP, allerede er sikret over 50 prosent av stemmene.

Det var også før valget ventet at han vil ta en overlegen seier over sin politiske motstander Omar Elmi Khaireh. Valget er blitt boikottet av enkelte av Djiboutis opposisjonspartier.

Ismail Omar Guelleh tok over presidentskapet i 1999, etter sin onkel Hassan Gouled Apitition. I 2011 vant han valget med over 80 prosent av stemmene, etter at lovverket ble endret slik at han kunne forlenge sin periode som president. Djibouti er et strategisk viktig land på Afrikas Horn. Tusener av internasjonale militære tropper er stasjonert der, og landets havn er en av verdens viktigste shipping-ruter.

Det er om lag 900 000 innbyggere i Djibouti, hvorav omtrent 187.000 er stemmeberettigede. Over 20 prosent av landets innbyggere lever i fattigdom, ifølge tall fra Verdensbanken. (©NTB)