Meny

USA: – Inntil 6.000 IS-krigere i Libya

Libyske soldater kontrollerer en bil på et kontrollpunkt vest for den IS-kontrollerte byen Sirte. Foto: Ismail Zitouny / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-DPA-AFP): Ekstremistgruppen IS har doblet antallet krigere i Libya det siste året og har nå mellom 4.000 og 6.000 krigere i landet, hevder sjefen for USAs styrker i Afrika.

En FN-rapport fra forrige måned slo fast at IS har utnyttet maktvakuumet i det oljerike landet til å vinne stadig mer terreng. Men general David Rodriguez mener det vil bli vanskeligere for gruppen å ta landområder og befeste disse posisjonene i Libya enn det har vært i Syria og Irak.

– Det er mulig, men for øyeblikket er jeg ikke bekymret for det. Forholdene er veldig annerledes i Libya, blant annet fordi gruppen ikke har libyskfødt personell som vet så mye om landet, slik de hadde i Irak og Syria. Og det libyske folket liker ikke påvirkning utenifra, sier Rodriguez.

Ekstremistgruppen tok i fjor kontroll over kystbyen Sirte, og den har kjempet for å utvide sin kontroll til andre områder. Men ifølge Rodriguez blir de forhindret av libyske militser flere steder i landet.

– I øst, i Benghazi og Derna, har de strittet imot ISIS og gjort det mye vanskeligere for dem å operere, hevder han.

Rodriguez sier amerikansk etterretning har avdekket at IS har økt styrken i Libya til inntil 6.000 krigere i løpet av de siste 12 til 18 månedene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus