Ny statsminister utnevnt i Vietnam

Nguyen Xuan Phuc (til høyre) blir statsminister i Vietnam de neste fem årene.
Foto: Reuters / NTB scanpix
Nguyen Xuan Phuc (til høyre) blir statsminister i Vietnam de neste fem årene. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hanoi (NTB-Reuters): Vietnams nasjonalforsamling har godkjent Nguyen Xuan Phuc (61) som landets statsminister for de fem neste årene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Phuc får dermed et opprykk fra posisjonen som visestatsminister og skal lede en regjering som står overfor arbeid med omfattende økonomiske reformer. Han blir del av en helt ny ledertrio i Vietnams mektige kommunistparti.

Utnevnelsen var en ren formalitet ettersom Phuc var den eneste kandidaten som ble fremmet av partiet under kongressen i januar. Han ble godkjent med støtte fra 96,1 prosent av medlemmene i nasjonalforsamlingen.

Phuc erstatter Nguyen Tan Dung, som har sittet som statsminister i maksimumsperioden på to perioder og nylig er blitt skjøvet ut av toppen i kommunistpartiet.

Dung var favoritt til å bli ny partileder i januar, men i stedet ble Nguyen Phu Trong gjenvalgt. Valgresultatet ble beskrevet som en seier for den gamle garde, og flere frykter det vil bremse de viktige økonomiske reformene.

Den nye topptrioen består av Phuc, Trong og president Tran Dai Quang, som ble godkjent i forrige uke. Lørdag stemmer nasjonalforsamlingen over en ny regjering. (©NTB)