Skatteetaten ber Luxembourg om hjelp

DNBs kontorer i Luxembourg. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix.
DNBs kontorer i Luxembourg. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Skatteetaten har så langt ikke fått tilgang til opplysninger om nordmenns selskaper i skatteparadiser fra DNB eller Nordea. Nå ber de myndighetene i Luxembourg om hjelp, skriver Dagens Næringsliv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i uken ble det klart at skatteetaten vil kreve innsyn i DNBs virksomhet i Luxembourg, hvor selskapet har hjulpet kunder med å opprette selskaper i skatteparadis. Praksisen ble avslørt av Aftenposten søndag.

– Skatteetaten gjør henvendelser gjennom flere kanaler for å få tilgang til opplysningene, blant annet utformer vi en anmodning til skattemyndighetene i Luxembourg, sier senior kommunikasjonsrådgiver Anette Bjerke i Skattedirektoratet til Dagens Næringsliv.

Hun legger til at etaten er forberedt på at det kan ta tid å få ut opplysningene. DNB har sagt til NRK at de vil samarbeide med skatteetaten etter avsløringene, og at de vurderer å navngi kundene overfor etaten. (©NTB)

Personvernpolicy