Erkerivaler kan danne regjering i Irland

Enda Kenny vil danne koalisjonsregjering med Fine Gaels erkerival Fianna Fáil.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Enda Kenny vil danne koalisjonsregjering med Fine Gaels erkerival Fianna Fáil. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dublin (NTB-Reuters): Irlands statsminister Enda Kenny foreslår at hans parti, Fine Gael, danner koalisjonsregjering med erkerivalen Fianna Fáil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kennys parti vant det irske valget i slutten av februar, men sikret seg ikke mer enn 50 av de 158 plassene i nasjonalforsamlingen. Fianna Fáil ble nest største parti, og nå går det mot et samarbeid mellom rivalene, selv om begge partiene i forkant av valget hadde utelukket dette.

Onsdag møttes Kenny og Fianna Fáil-leder Micheál Martin for første gang siden det kaotiske valget, der mange stemte i protest mot regjeringens kuttpolitikk.

– Statsministeren har formelt tilbudt Micheál Martin en full samarbeidsregjering, en historisk endring og bra for Irland, sier landbruksminister Simon Coveney, som har representert Fine Gael i forhandlingene.

Kenny har de siste fem årene ledet en regjering bestående av hans sentrum-høyre-parti Fine Gail og sosialdemokratiske Labour. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus