Kypros utleverer flykaprer til Egypt

Dette Airbus 320-flyet ble kapret av egypteren Seif Eldin Mustafa, og kapteinen ble tvunget til å fly til Kypros. Foto: Reuters / NTB scanpix
Dette Airbus 320-flyet ble kapret av egypteren Seif Eldin Mustafa, og kapteinen ble tvunget til å fly til Kypros. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kairo (NTB-Reuters): Seif Eldin Mustafa (59), som i forrige uke kapret et egyptisk fly og tvang det til å lande på Kypros, skal utleveres til Egypt, melder det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mustafa ble varetektsfengslet på Kypros etter hendelsen sist onsdag, og han er siktet for flykapring, ulovlig besittelse av sprengstoff, kidnapping og trusler om voldsbruk. Egyptiske myndigheter varslet kort etter kapringen at de krever Mustafa utlevert, og ifølge MENA får de nå viljen sin.

72 personer var om bord i flyet, som var på vei fra Alexandria til Kairo da 59-åringen truet flygerne til å lande i Larnaka. Mannen hevdet å ha en bombe festet til kroppen, men det viste seg senere at det påståtte bombebeltet ikke inneholdt eksplosiver. Både besetningen og de 55 passasjerene slapp uskadd fra kapringen.

Ifølge politiadvokat Andreas Lambrianou har Mustafa i avhør fortalt at han kapret flyet fordi han var fortvilet over ikke å ha fått se sin kypriotiske ekskone og barna på 24 år. Ekskona hevder at Mustafa misbrukte narkotika og var voldelig i perioden de var sammen.

Kypriotiske myndigheter har beskrevet egypteren som psykisk ustabil og sier kapringen ikke var terrorrelatert. (©NTB)