Fiji ruster seg mot ny syklon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens Fiji fortsatt sliter med å komme seg etter den ødeleggende syklonen i februar, ventes en ny, kraftig storm inn over øystaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zena, en kategori 3-syklon med vindkast på over 120 kilometer i timen, er ventet å treffe Fiji i løpet av det neste døgnet.

Landet sliter fortsatt med oppbyggingen etter den langt kraftigere syklonen Winston, som tok livet av 42 mennesker og ødela boligområder for halvannen måned siden. Statsminister Frank Bainimarama har uttalt at det kan ta år før Fiji er på fote igjen.

Ettersom man venter nye ødeleggelser når Zena ankommer øystaten, har mange returnert til tilfluktsrommene de brukte under den forrige stormen. Snaut 80 evakueringssentre er åpnet, og 3.592 mennesker har søkt tilflukt der, opplyser FNs nødhjelpsorganisasjon OCHA.

– Vi har ganske store bekymringer for folks helse. Når det kommer flom, øker forekomsten av vannbårne sykdommer som diaré og øyeinfeksjoner, samt spredningen av myggbårne sykdommer som dengue- og zikafeber, sier Alice Clement, Fijis representant i FNs barnefond UNICEF.