Nigeria oppretter leir for angrende Boko Haram-krigere

Abuja (NTB-AFP): Det nigerianske militæret sier det har etablert en leir for å rehabilitere og reintegrere tidligere Boko Haram-medlemmer som har overgitt seg og angrer sine synder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militæret gir ingen detaljer om hvor leiren ligger eller hvordan den drives, men opplyser at den er utstyrt for å hjelpe de angrende Boko Haram-medlemmene tilbake til et normalt liv.

De tidligere islamistkrigerne får yrkesfaglig opplæring slik at de på sikt kan bidra til å styrke den nigerianske økonomien, heter det i en pressemelding.

Boko Haram kjemper for en streng islamsk stat i Nord-Nigeria og startet sitt opprør i 2009. Siden er over 20.000 mennesker blitt drept, og flere enn 2,6 millioner er drevet på flukt av jihadistene.

Den siste tiden har nigerianske myndigheter kunngjort pågripelser av titalls Boko Haram-krigere, og i slutten av forrige måned ble 800 gisler frigjort fra ekstremistgruppens fangenskap. I pressemeldingen oppfordres alle medlemmer som fortsatt bærer våpen, til å overgi seg. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus