DNBs virksomhet i skatteparadiser var oppe flere ganger

DNBs filial i Luxembourg. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix.
DNBs filial i Luxembourg. Foto: Anthony Dehez / AFP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): DNBs virksomhet i skatteparadis havnet i søkelyset i 2007 og 2009, og Finanstilsynet ba om møter og redegjørelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for at DNB i to omganger har gått gjennom sine koblinger til skatteparadiser, sier ledelsen at den ikke kjente til formidlingen av selskaper på Seychellene, skriver Dagens Næringsliv.

I 2009 ba Finanstilsynet om flere møter med DNB etter en dokumentar på NRK om bankens koblinger til skatteparadiset Cayman Islands. DNB skal ha gått gjennom saken og tilsynet fikk en redegjørelse. DNBs koblinger til skatteparadiser var også i søkelyset i 2007, da daværende finansminister Kristin Halvorsen gikk ut og advarte DNB mot å legge til rette for at kunder fikk mulighet til å holde penger skjult i utlandet.

DNBs informasjonssjef Even Westerveld skriver i en epost at banken hadde en gjennomgåelse og gjorde flere tiltak allerede etter kritikken fra Halvorsen i 2007.

– Vi erkjenner at det er naturlig å stille spørsmål med hvorfor ikke virksomheten knyttet til formidling av selskaper på Seychellene kom opp i forbindelse med tiltakene, skriver Westerveld.

Aftenposten avslørte søndag at DNBs filial i Luxembourg har bistått kunder med å opprette selskaper på Seychellene. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus